Tandvård som alla har råd med

Behandlingar

Allmäntandvård

Friska tänder i en välskött mun betyder oerhört mycket för välbefinnandet. Allmäntandvård eller traditionell tandvård är grunden i allt vårt tandvårdsarbete och syftar till just detta. En mycket viktig del i allmäntandvården är den förebyggande behandlingen. Vi arbetar för att dina tänder och tandkött skall må så bra som möjligt och för att du skall slippa framtida problem. I allmäntandvård ingår även andra typer av behandlingar som t ex fyllningar, kronor, broar, och rotfyllningar.

Implantat

Tandimplantat används för att ersätta en eller flera förlorade tänder. Vid operationen opereras titanskruvar in i käkbenet och på skruvarna fäster vi sedan distanser. När implantatet har läkt in i tandbenet fäster vi sedan de nya konstgjorda tänderna i porslin.

Vi använder endast implantat som är väldokumenterade och har mycket lyckade resultat.

Kontakta oss på Botkyrka Dental för att boka tid för konsultation av tandimplantat!

Estetisk Tandvård

Hos Botkyrka Dental erbjuder vi estetisk tandvård med de allra senaste metoderna för att du ska få ett vackert leende.

Hos oss kan vi bland annat hjälpa dig med:

• tandblekning
  • missfärgade fyllningar
  • trångställningar
  • nedslitna framtänder
  • stora mellanrum mellan tänderna

Tandreglering

Vill du ha rakare tänder, tycker att de är oregelbundna eller sticker ut, eller har svårt att bita av eller tugga? Då kan tandreglering vara aktuellt för dig.

Vi behandlar alla typer av bettfel, har lång erfarenhet och arbetar med moderna behandlingsmetoder.

Botkyrka Dental erbjuder den nästan helt osynliga tandställningen Invisalign. En metod som inte bara är effektiv utan även anpassad efter vår allt mer moderna livsstil. Systemet reglerar tänderna med hjälp av flera löstagbara genomskinliga plastskenor. De skräddarsydda tandskenorna ersätts varannan vecka med nya inför nästa sekvens. Varje skena som kommer att användas under behandlingen skräddarsys för dina tänder. Tänderna kommer gradvis att röra sig i riktning mot det beräknade slutläget.

Akuttider

Hos oss på Botkyrka Dental är du välkommen för att få hjälp med alla typer av akuttandvård. Det kan exempelvis vara om du har:

• akut tandvärk
  • slagit ut en tand
  • tappat en fyllning
  • en krona eller bro som lossnat
  • infektion i tänderna/käkarna

Kontakta oss på Botkyrka Dental eller ring oss på 08-534 00 200 för att få en akuttid, oftast samma dag eller inom 24 timmar!